Pošalji upit

Adria Velebitica Jeep safari slika

Jeep safari

Vozeći bijelim cestama obilaze se prirodne ljepote, zaustavlja se na točkama prelijepih vizura krajolika, a naši gosti će saznati informacije o življenju na Velebitu u prošlosti. Na ovome izletu gosti će doživjeti Velebit na jedan sasvim novi i drugačiji način, vidjeti će zašto Velebit ima status Parka prirode te zašto su njegovi sjeverni i južni dijelovi proglašeni nacionalnom parkom.

Jeep safari – “Velebit discovery” je turistički izlet u kojem ćete uživati u predivnim pogledima s Velebitskih visina, doživjeti nezaboravnu avanturu vozeći se terenskim vozilima kroz vrleti Velebita, upoznati njegovu prirodnu i kulturnu baštinu a ako imate sreće, vidjeti i Vilu Velebita.

Ruta: Dabarski kukovi

Trajanje rute:cca 4-4,5 sata

Detaljniji opis rute:

Polazak iz sela Rizvanuša iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City (selo u podnožju Velebita, 10 km od Gospića), vozimo se državnom asfaltom cestom preko Baških Oštarija, prolazimo kraj popularnog hotela Velebno.

Silazimo sa glavne ceste i vozimo se prema zaseoku Stupačinovo i dolazimo u podnožje Dabarskih kukova. Nastavljamo vožnju i dolazimo do vidikovca Ura (Kubus) od kud nam se ukazuje prekrasna panorama na otok Pag, Velebitski kanal itd. Skrećemo prema selu Ledeniku. Nastavljamo dalje makadamskom cestom uz prekrasne vizure na otok Pag do Dabarske kose gdje nam se otvara pogled na udolinu Ravni Dabar te nekadašnju školu a danas planinarski dom.

Put nas vodi kroz tunel isklesan golom rukom u doba Austro-ugarske. Vozimo se iznad Došen Dabra, Došen – dulibe i Bačić – dulibe (svi su bili ranije naseljeni i obrađivani) te nakon nekog vremena dolazimo do točke sa koje se pruža fenomenalan pogled na Dabarske kukove (geomorfološki i krajobrazno najzanimljiviji dio srednjeg Velebita).

Uživamo u panorami te nakon nekog vremena sjedamo u terence i nastavljamo put te se zaustavljamo kod jame snježnice u kojoj se snijeg zadržava cijele godine (vrlo impresivno, Velebit je put jama i ponora).

Nakon toga kružimo oko Dabarskih kukova i dolazimo do starog napuštenog sela Skorpovac gdje razgledamo ostatke kuća gdje su Velebitski gorštaci nekad živjeli. Nastavljamo vožnju prema Ledeniku te se vraćamo u Rizvan City.

Pošaljite upt

×